Ja, ik wil van mijn negatieve gedachten en gevoelens af!

Ik wil zijn wie ik ben en doen wat ik echt wil!

“De oorzaak ligt niet altijd bij jou, maar de oplossing wel” 

Ayahuasca retraite en ceremonies

1 week retraite in Spanje 

De week retraite is van woensdag tot woensdag. De Ayahuasca ceremonies zijn op vrijdag- en zaterdag avond. Je verblijft in een van de 3 slaapkamers met eigen badkamers in onze vrijstaande woning in Calella. Een kustplaats 60 km. boven Barcelona. Een mooi huis in een mooi natuurgebied en dichtbij het strand. Een ideale plek om tot rust te komen en je voor te breiden op je Ayahuasca ceremonie. Op vrijdag gaan wij samen naar de locatie waar je de Ayahuasca ceremonies in een Sjamanistische setting plaatsvinden. Dit is ook in een prachtig natuurgebied in Montserat. Wij blijven daar tot zondag. De dagen na de ceremonies verblijf je dus nog enkele dagen in ons huis. Dat is goed om je opgedane ervaringen te verwerken en indien gewenst te delen.

Op deze pagina vindt je alle informatie.
Gebruik onderstaande links om direct naar het onderwerp te gaan.

> Alles over Ayahuasca <

> Voor wie is Ayahuasca geschikt <

> De kosten, aanmelden en intake, voorwaarden, dieet en nazorg <

> Wetenschappelijk onderzoek <

> Waar en wanneer <

> Het weekprogramma <

> Hoe gaan de ceremonies <

Wat is Ayahuasca.
Waarschijnlijk heb je al eens gehoord van Ayahuasca, het geestverruimende plantmedicijn uit de Amazone. Ayahuasca dankt zijn werking aan het belangrijke bestandsdeel DMT uit het blad van de plant Psychotria viridis, in combinatie met een stof harmala alkaloiden, welke stof fungeert als een MAO remmer, uit een andere plant. Juist aan deze combinatie dankt Auayhuasca haar helende werking.  Het wordt ceremonieel bereid en het aftreksel wordt Ayahuasca en als donkere bittere thee gedronken tijdens de ceremonies. 

ayahuasca-samenstelling

Wat doet Ayahuasca.
Er wordt gesteld dat het heilige middel (zoals de Sjamanen het zien) zelf weet wat jij nodig hebt om blokkades op te lossen en om inzichten te krijgen waarmee je verder kan in het leven. Het is ook erg afhankelijk van je eigen intentie. Je zou kunnen ervaren hoe sterk je eigen geest is om negatieve gedachten los te laten en hoe moeilijk het is om je over te geven aan wat zich tijdens de ceremonie aandient. Het beste is eigenlijk dan ook om je werkelijk over te geven aan dit proces. Des te makkelijker is de ceremonie en komen de inzichten en heling op gang. Weggestopte ervaringen, herinneringen en emoties en negatieve gedachten kunnen dus aan de oppervlakte komen. Er worden nieuwe verbindingen gemaakt tussen hersencellen wat ervoor zorgt dat je deze ervaringen, gedachten en emoties kunt herevalueren. Je kan gevoelens van vergeving, dankbaarheid en vrede ervaren waarmee interne en externe conflicten kan oplossen en waardering voor je zelf gaat voelen.

Visioenen.
Veel mensen krijgen visioenen. Soms mooie beelden waardoor je ervaart dat je in verbinding komt met iets groter dan jezelf wat je kan helpen oude patronen los te maken die je niet toelieten te leven vanuit liefde en bewustzijn. Het lijkt alsof je rechtstreeks naar de situatie geleidt wordt die je moet genezen of naar een inzicht dat je op dat moment moet bereiken. Alles wordt glashelder voor je. Onverwerkte trauma’s kunnen aan de orde komen als die een belangrijke reden zijn van je blokkade in je leven. Het is fantastisch om te zien hoe mensen daarvan in zo’n weekend bevrijd van raken of weten wat ze gaan doen om dit te kunnen oplossen.

ayahuasca-inzichten

Ander bewustzijn.
Je kunt een andere staat van bewustzijn ervaren, alsof je in contact komt met iets groter dan jezelf wat je kan helpen oude patronen los te maken die je niet toelieten te leven vanuit liefde en bewustzijn. Het lijkt alsof je rechtstreeks naar de situatie geleidt wordt die je moet genezen of naar een inzicht dat je op dat moment moet bereiken. Alles wordt glashelder voor je.

Reiniging.
Er vind vaak ook een lichamelijke en geestelijke reiniging plaats, het loslaten van energie en ballast die in jouw leven niet meer van nut is. Het uit zich doordat je misschien moet overgeven, of naar het toilet gaan, of je spuugt speeksel, of je moet erg geeuwen of je krijgt tranen.

Wat is Ayahuasca niet.
Ayahuasca is geen quickfix oplossing. Verwacht niet dat Ayahuasca je problemen tijdens de ceremonie voor jou oplost. Dat moet je zelf doen. En dat kan je met de gekregen inzichten die zo diep in je verstopt zaten. Hiermee kun je zelf je leven veranderen. Met de antwoorden op voor jouw belangrijke vragen kun je oude vaste patronen doorbreken en belemmerden gedachten zullen steeds meer hun kracht verliezen. Je komt uit je overlevingsmodus waardoor je energie vrij kan stromen naar die levensgebieden die jij waardevol vind. Je komt in een positieve flow waarmee je de wereld toelacht en aankunt. Het is een proces waarin jij zelf nog steeds de keuzes mag maken.

Niet verboden in Spanje.
Ondanks de vele positieve ervaringen van gebruikers is het drinken van Ayahuasca sinds 2019 in Nederland verboden doordat de werkzame stof DMT is opgenomen in de lijst van de Opiumwet. Gelukkig hier bij ons in Spanje niet. Nu worden er sinds het verbod in Nederland alternatieve aangeboden van Ayahuasca zonder DMT, maar dat zijn dus andere bestanddelen en mag volgens mij dan ook geen Ayahuasca worden genoemd. Hier drinken we de traditionele Ayahuasca, dus met DMT als werkzame stof in combinatie met een MAO remmer om de werking van DMT niet te remmen.

” We can not solve our problems with the same level of thinking that created them.” Albert Einstein” 

Voor wie.
Voel je je echt geroepen door Ayahuasca? Weet je dat bij jou diep van binnen de antwoorden te vinden zijn waar je nu zelf niet bij kunt komen? Ben je bereid oog in oog te komen te staan met wat je in de weg staat om je blij, gelukkig en gezond te voelen en de balans in je leven terug te krijgen? Wil je loskomen van belemmerden overtuigingen, gewoontes en opvattingen? Wil je weten wie je bent en waarom je hier bent?
Kun je onderstaande vragen met ‘Ja’ beantwoorden dan kan Ayahuasca het beginpunt zijn van een ommekeer in je leven.

De kosten, aanmelden en intake, voorwaarden, dieet en nazorg.

Wat kost de retraite.
De prijs is 750 euro. Alles inbegrepen. Je verblijf, ontbijt, lunch, de maaltijden en het drinken. Ook het vervoer naar waar de ceremonie wordt gehouden, de kosten van de ceremonie zelf en de voorbereidende verdiepingsgesprekken. Uiteraard exclusief je reiskosten. Kom je met zijn tweeën en je gebruikt dezelfde 2 persoonskamer dan is de prijs 650 euro per persoon. Ieder bespaard dus 100 euro.

Aanmelding en  intake.
Je kan je aanmelden via de het aanmeldformulier. Na je aanmelding ontvang je een vragenformulier. Als we die hebben ontvangen neem ik telefonisch contact met je voor een persoonlijke kennismaking en een extra check om te weten of je alles hebt begrepen.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden.
Na het intakegesprek bevestigen wij je aanmelding en sturen we je een betalingsverzoek voor de aanbetaling van 250 euro. 2 weken voor je aankomstdatum sturen we je een betaalverzoek voor het resterend bedrag. Als je om welke reden dan ook annuleert dan wordt het bedrag teruggestort met uitzondering van je aanbetaling. 

Dieet en voorbereiding.
10 dagen voor aanvang van de retraite ontvang je een email om je eraan te herinneren met het dieet te starten en andere voorbereidende adviezen op te volgen. Het dieet, de voorbereidingen en nazorgtips vind je ook hier.

Nazorg.
Je bent na de ceremonie nog 2 dagen bij ons. Dat is goed om de ervaringen te verwerken. Integreer stap voor stap je opgedane inzichten in je leven. Blijf je focussen op je nieuwe pad en blijf luisteren naar je intuïtie. Kom je obstakels tegen en je zit met vragen dan kan je me altijd bellen. Misschien kan ik je geruststellen of bepaalde suggesties doen waarmee je weer verder kan. Als ik niets van jou hoor dan laat ik mij wel horen. Ik vind het fijn om te vernemen hoe het met je gaat.

Wetenschappelijk onderzoek.
Bekijk de video over een wetenschappelijk onderzoek dat is gedaan door de Universiteit van Maastricht. Er wordt uitgelegd waarom DMT een belangrijk bestanddeel is. Uit het onderzoek blijkt dat stress en depressieve gevoelens bij veel van de ondervraagden afnemen na een ayahuasca ceremonie en dat tevredenheid met het leven toeneemt.

Wel belangrijk om te weten dat je geen Ayahuasca ceremonie kunt bijwonen als je antidepressiva gebruikt of hebt gebruikt het afgelopen jaar. Stop niet zo maar zonder overleg met je arts en lees ook dit artikel over afbouwstrips welke optie vaak niet bekend is of niet genoemd wordt door een arts of apotheek.

Ook kun je niet aan een Ayahuasca ceremonie deelnemen als lijdt aan een psychotische aandoening. Het medicijngebruik kan in combinatie met Ayahuasca vervelende, onvoorspelbare en gevaarlijke effecten met zich meebrengen. Heb je andere ernstige gezondheidsklachten overleg met je huisarts. Tijdens een telefonisch intake gesprek naar aanleiding van je aanmelding besteden we hier ook aandacht aan.

Op internet vind je heel veel youtube video’s over Ayahuasca ervaringen. Juist ook van mensen die niet een depressie hebben en die mogelijk juist een depressie hebben kunnen voorkomen dankzij Ayahuasca en daarom ook geen antidepressiva als medicijn zijn gaan gebruiken. Je weet misschien al van die bijwerkingen en dat je er bijna niet meer mee kan stoppen. Ze bestrijden voornamelijk de symptomen, net zoals zoveel andere medicijnen.  

Waar in Spanje.
Je verblijft van woensdag tot woensdag in een van de 3 extra slaapkamers met eigen badkamers in onze woning in Calella. Een kustplaats 60 km. boven Barcelona. Een mooi huis in een mooi natuurgebied en op 1km. afstand van het strand. Een ideale plek om tot rust te komen en je voor te breiden op je Ayahuasca ceremonie.

Wanneer.
In de kalender geven wij aan wanneer de Ayahuasca ceremonies worden gehouden. Je kan je ook inschrijven voor onze nieuwsbrief zodat je direct op de hoogte wordt gebracht zodra een datum bekend is. Er is een planning voor maximaal 2 maanden vooruit.

Sample Form

Leave this field blank

Het weekprogramma.

We hebben een uitgebreide omschrijving gemaakt die je kunt vinden onder het hoofdmenu of klik op onderstaande button.

Het volledige programma.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.